Iata cum prepari prajitura cu scortisoara si zahar pudra.
Ingrediente
- 500 grame de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- 5 lingurite de scortisoara macinata
- 4 oua mari
- 400 grame de zahar granulat
- 250 grame de unt nesarat, moale
- 3 lingurite extract de vanilie
- 200 grame smantana
Pentru glazura
- 200 grame de unt nesarat, moale
- 500 grame de zahar pudra
- 2 linguri de lapte
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1 lingura de scortisoara amestecata cu zahar, pentru decor
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Foloseste un spray pentru gatit intr-o tava de tort rotunda.
- Intr-un recipient mediu, amestca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Pune-l deoparte.
- Intr-un recipient mai mare, folosind un mixer electric la viteza medie, bate ouale cu zaharul pentru aproximativ 2 minute. Adauga untul si extractul de vanilie si mai bate compozitia la viteza mica pentru un minut. Incorporeaza ingredientele uscate la viteza mica. Adauga smantana.
- Pune aluatul in tava rotunda. Coace prajitura pentru 30-35 de minute si fa testul cu scobitoarea. Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o acoperi cu glazura.
- Pentru glazura: bate untul moale la viteza medie pentru aproximativ 30 de secunde.
- Adauga zaharul pudra, laptele, scortisoara si extractul de vanilie. Bate totul la viteza mare pentru 3 minute. Intinde glazura pe deasupra tortului si presara amestecul de scortisoara cu zahar pentru a-l decora.
Foto: Shutterstock
Mai vrei o idee? Incearca delicioasa prajitura Parlament!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro