Ingrediente
- 250 de grame de unt
- 5-6 prune coapte, taiate in felii, sau gem de prune
- 250 de grame de zahar
- 250 de grame de faina
- ¾ lingurita de praf de copt
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
- 1 ou mare
- 100 ml smantana
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge cu unt o tava de prajituri (rotunda sau dreptunghiulara) si tapeteaz-o cu hartie de copt.
- Topeste o lingura de unt intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga prunele si 100 de grame de zahar si caramelizeaza-le, aproximativ 3-4 minute. Aranjeaza prunele in tava.
- Intr-un mic bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Cu ajutorul unui mixer, bate restul de unt si restul de zahar pana obtii un amestec pufos. Incorporeaza oul, smantana si vanilia. Adauga treptat amestecul de faina cu unt.
- Toarna aluatul peste prune si pune prajitura la cuptor pana se coace, aproximativ 50-55 de minute. Las-o sa se raceasca in tava pentru o ora. Cand s-a racit, rastoarn-o pe o farfurie sau pe un platou.
Foto: Shutterstock
Daca iti plac deserturile cu prune, iti recomandam sa incerci aceste retete de galuste cu prune, compot de prune si gem de prune
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro