Portii: 6
Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 30 minute
Ingrediente:
- 4 oua (la temperatura camerei)
- 240 g Nutella
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Aplica hartie de copt intr-o tava rotunda de prajituri, cu circumferinta de 20 cm. Apoi, ia un bol si bate ouale cu viteza, pana cand mixul se tripleaza in volum. Acest rezultat se va obtine dupa aproximativ 5-7 minute.
Pasul urmator este sa adaugi Nutella intr-un bol si, ulterior, sa bagi la cuptorul cu microunde timp de 15-20 secunde, pana cand se inmoaie usor. Toarna 1/3 din mixul de oua peste Nutella si, cu ajutorul unei linguri metalice, amesteca pana cand compozitia devine omogena.
Continua sa procedezi la fel pana cand toata cantitatea de oua s-a amestecat perfect cu toata cantitatea de Nutella. Adauga compozitia in tava si lasa la copt 25-30 de minute. Prajitura se va servi numai dupa ce s-a racit.
Note
– Este fundamental sa te asiguri ca ouale sunt batute pana cand se tripleaza in volum! In caz contrar, reteta nu functioneaza.
– Amestecul oualelor cu Nutella incalzita trebuie facut cu mare atentie pentru a evita scaderea in volum a mixului de oua.
Text: Lucia Faur
Foto: kidspot.com.au