Numar de portii: 8
Ingrediente:
Blat
- 2 cani de faina
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- ¼ unt nesarat, moale
- 120 g pasta de migdale (pot fi migdale, maruntite foarte bine)
- 1 cana de zahar
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 2 linguri Amaretto
- 1/8 lingurita extract de migdale pur
- jumatate de cana iaurt grecesc, fara grasimi, la temperatura camerei
- ¾ cana lapte batut, cu continut scazut de grasimi, la temperatura camerei
Glazura
- 1 cana zahar pudra, cernut
- 1/8 lingurita sare
- ½ cana seminte de rodie
- 1 lingurita Amaretto
- ½ lingura de unt nesarat, topit
Topping
- Seminte de rodie
Instructiuni:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza cu unt si faina formele de copt.
Amesteca faina, pudra de copt si sarea intr-un vas mediu. Bate cu mixerul la viteza medie ouale, pasta de migdale si zaharul intr-un alt vas, pana cand amestecul devine deschis la culoare si pufos.
Adauga pe rand ouale si amesteca bine, iar apoi pune si amaretto si extractul de migdale.
Combina iaurtul cu laptele batut intr-un vas mic. Redu viteza si adauga jumatate din amestecul de faina. Adauga apoi si amestecul de iaurt si restul de faina.
Toarna amestecul in formele de copt si misca-le putin pentru a elimina bulele de aer. Coace pentru aproximativ 20-23 de minute sau pana cand compozitia are o culoare aurie, iar scobitoarea iese curata.
Pentru glazura, combina zaharul pudra cu sarea intr-un vas mic. Folosind o presa, pune sucul de rodie peste zaharul pudra. Adauga amaretto si untul topit si amesteca pana cand compozitia este omogena.
Scoate blatul din forme si inmoaie-l in glazura, orneaza cu semintele de rodie si lasa la racit inainte de servire.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: tutti-dolci.com