Prajitura cu mere si cacao, de Ioana Dumitrescu

O reteta foarte usoara si totodata delicioasa, care se face foarte rapid si care reuneste merele, cacaua si arome precum ghmbirul, scortisoara si cardamomul intr-un desert perfect de toamna.

Prajitura cu mere si cacao, de Ioana Dumitrescu

Iar in caz ca doriti sa variati putin ingredientele, puteti inlocui merele cu pere si va puteti juca cu alte arome, cum ar fi praful de cuisoare sau nucsoara.

Ingrediente:

  • 200g zahar de cocos (puteti folosi orice tip de zahar doriti) sau 225ml miere
  • 5 oua
  • 100ml ulei de cocos, topit
  • 4 linguri pudra de cacao
  • o lingurita praf de copt
  • 165g faina integrala sau obisnuita
  • 1/2 lingurita praf scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de cardamom
  • 4-5 mere, curatate de coaja si de casuta cu seminte si taiate cubulete
  • O lingurita extras pur de vanilie sau semintele de la un baton de vanilie
  • Zahar pudra si praf de scortisoara, pentru decorat

Mod de preparare:

  1. Incingeti cuptorul la 180C sau 165C, daca folositi miere. Ungeti cu ulei de cocos sau cu unt o forma de tort cu diametrul de 20 cm. Cu ajutorul unui mixer, bateti zaharul (sau mierea) cu ouale timp de 5 minute, pana cand obtineti un amestec usor si pufos. Apoi, adaugati uleiul de cocos si amestecati bine.
  2. Adaugati ingredientele uscate si incorporati-le cu ajutorul unei spatule, fara sa amestecati prea mult.
  3. Transferati in forma de tort si coaceti in cuptorul incins timp de 45 minute; este posibil sa fie necesar s-o acoperiti cu folie de aluminiu dupa primele 30 minute, daca observati ca se rumeneste prea repede.
  4. Scoateti prajitura din cuptor si cand a ajuns la temperatura camerei, decorati cu zahar pudra si praf de scortisoara si serviti.

Incearca si acest tort de mere delicios!

Foto & Reteta: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro