Iar in caz ca doriti sa variati putin ingredientele, puteti inlocui merele cu pere si va puteti juca cu alte arome, cum ar fi praful de cuisoare sau nucsoara.
Ingrediente:
- 200g zahar de cocos (puteti folosi orice tip de zahar doriti) sau 225ml miere
- 5 oua
- 100ml ulei de cocos, topit
- 4 linguri pudra de cacao
- o lingurita praf de copt
- 165g faina integrala sau obisnuita
- 1/2 lingurita praf scortisoara
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1/2 lingurita praf de cardamom
- 4-5 mere, curatate de coaja si de casuta cu seminte si taiate cubulete
- O lingurita extras pur de vanilie sau semintele de la un baton de vanilie
- Zahar pudra si praf de scortisoara, pentru decorat
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 180C sau 165C, daca folositi miere. Ungeti cu ulei de cocos sau cu unt o forma de tort cu diametrul de 20 cm. Cu ajutorul unui mixer, bateti zaharul (sau mierea) cu ouale timp de 5 minute, pana cand obtineti un amestec usor si pufos. Apoi, adaugati uleiul de cocos si amestecati bine.
- Adaugati ingredientele uscate si incorporati-le cu ajutorul unei spatule, fara sa amestecati prea mult.
- Transferati in forma de tort si coaceti in cuptorul incins timp de 45 minute; este posibil sa fie necesar s-o acoperiti cu folie de aluminiu dupa primele 30 minute, daca observati ca se rumeneste prea repede.
- Scoateti prajitura din cuptor si cand a ajuns la temperatura camerei, decorati cu zahar pudra si praf de scortisoara si serviti.
Incearca si acest tort de mere delicios!
Foto & Reteta: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro