Prajitura cu mere si cacao
- 200g zahar de cocos
- 5 oua
- 100ml ulei de cocos, topit
- 4 linguri pudra de cacao
- 165g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita praf de scortisoara
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1/2 lingurita praf de cuisoare
- 4-5 mere, decojite, curatate de casuta semintelor si taiate cubulete
- O lingurita extras de vanilie
- Zahar pudra si praf de scortisoara, pentru presarat (optional)
Citeste si:
Prajitura de ciocolata fara oua sau lapte
- Incalziti cuptorul la 180C si ungeti cu putin ulei de cocos o tava de copt cu fund detasabil cu diametrul de 20cm.
- Intr-un bol mare, bateti cu un mixer zaharul si ouale pana obtineti o consistenta pufoasa, timp de 5 minute. Apoi, adaugati uleiul si incorporati cu mixerul. Adaugati faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si cuisoarele si amestecati doar pana ce s-au incorporat. Adaugati cubuletele de mere si vanilia, amestecati cu o lingura sau cu o spatula, apoi turnati amestecul in tava de copt.
- Coaceti in cuptorul incins timp de 45 minute sau pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi presarati cu zahar pudra si scortisoara, daca doriti.
Reteta & Foto de Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com
Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro