Prajitura cu mere si cacao, de Ioana Dumitrescu

Una dintre cele mai usoare si rapide retete, aceasta prajitura cu mere si cacao ii impaca atat pe iubitorii de ciocolata, cat si pe cei care prefera deserturile cu fructe.

Prajitura cu mere si cacao, de Ioana Dumitrescu

Prajitura cu mere si cacao

  • 200g zahar de cocos
  • 5 oua
  • 100ml ulei de cocos, topit
  • 4 linguri pudra de cacao
  • 165g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de cuisoare
  • 4-5 mere, decojite, curatate de casuta semintelor si taiate cubulete
  • O lingurita extras de vanilie
  • Zahar pudra si praf de scortisoara, pentru presarat (optional)

Citeste si:
Prajitura de ciocolata fara oua sau lapte

  1. Incalziti cuptorul la 180C si ungeti cu putin ulei de cocos o tava de copt cu fund detasabil cu diametrul de 20cm.
  2. Intr-un bol mare, bateti cu un mixer zaharul si ouale pana obtineti o consistenta pufoasa, timp de 5 minute. Apoi, adaugati uleiul si incorporati cu mixerul. Adaugati faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si cuisoarele si amestecati doar pana ce s-au incorporat. Adaugati cubuletele de mere si vanilia, amestecati cu o lingura sau cu o spatula, apoi turnati amestecul in tava de copt.
  3. Coaceti in cuptorul incins timp de 45 minute sau pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi presarati cu zahar pudra si scortisoara, daca doriti.

Reteta & Foto de Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro