In plus, prajitura cu malai, migdale si sirop de miere este ideala pentru a fi servita in compania prietenilor.
Pentru prajitura:
- 200g unt nesarat, taiat cubulete, la temperatura camerei
- 200g zahar de cocos
- 200g migdale
- 100g malai
- 3 oua
- Coaja de la doua lamai
- Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu cu unt o tava de copt rotunda cu diametrul de 20cm si tapetati fundul cu hartie de copt.
- Cu ajutorul unui mixer, bateti untul cu zaharul pana ce obtineti o consistenta usoara si cremoasa.
- Cu ajutorul unui blender, procesati migdalele pana ce obtineti o faina.
- Amestecati faina de migdale cu malaiul intr-un bol. Adaugati un sfert din acest amestec in vasul cu crema de unt si zahar, apoi adaugati un ou si bateti bine.
- Continuati in acest fel pana ce toate ingredientele sunt bine amestecate, batand bine dupa adaugarea fiecarui ou si terminand cu amestecul de migdale si malai.
- La urma, adaugati coaja de lamaie si incorporati cu ajutorul unei spatule.
- Transferati compozitia in tava de copt, neteziti cu o spatula si coaceti in cuptorul incins timp de 40 minute.
- Este posibil sa fie nevoie sa acoperiti tava de copt cu o folie de aluminiu dupa primele 20 minute de copt, in caz ca observati ca se rumeneste prea tare.
- Prajitura este gata atunci cand observati ca s-a retras putin de pe peretii formei, chiar daca este inca putin moale in centru.
Pentru sirop:
- Zeama de la doua lamai
- 100g miere
- Pentru a face siropul, amestecati zeama de lamaie cu mierea intr-o cratita aflata pe foc mic pana ce se topeste mierea.
- Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, fara sa o scoateti din forma, intepati-o pe toata suprafa cu o scobitoare.
- Cu o lingura adaugati siropul peste prajitura. Atunci cand s-a racit, scoateti din forma si serviti.
- Daca doriti, puteti presara zahar pudra deasupra inainte de a-l servi.
Ce zici, ai vrea sa incerci prajitura Fanta?
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro