Prajitura cu malai, migdale si sirop de miere, de Ioana Dumitrescu

Un desert foarte usor de preparat si nepretentios, aceasta prajitura cu malai, migdale si sirop de miere este fara gluten si nu intrebuinteaza zahar rafinat.

Prajitura cu malai, migdale si sirop de miere, de Ioana Dumitrescu

In plus, prajitura cu malai, migdale si sirop de miere este ideala pentru a fi servita in compania prietenilor.

Pentru prajitura:

  • 200g unt nesarat, taiat cubulete, la temperatura camerei
  • 200g zahar de cocos
  • 200g migdale
  • 100g malai
  • 3 oua
  • Coaja de la doua lamai

  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu cu unt o tava de copt rotunda cu diametrul de 20cm si tapetati fundul cu hartie de copt.
  2. Cu ajutorul unui mixer, bateti untul cu zaharul pana ce obtineti o consistenta usoara si cremoasa.
  3. Cu ajutorul unui blender, procesati migdalele pana ce obtineti o faina.
  4. Amestecati faina de migdale cu malaiul intr-un bol. Adaugati un sfert din acest amestec in vasul cu crema de unt si zahar, apoi adaugati un ou si bateti bine.
  5. Continuati in acest fel pana ce toate ingredientele sunt bine amestecate, batand bine dupa adaugarea fiecarui ou si terminand cu amestecul de migdale si malai.
  6. La urma, adaugati coaja de lamaie si incorporati cu ajutorul unei spatule.
  7. Transferati compozitia in tava de copt, neteziti cu o spatula si coaceti in cuptorul incins timp de 40 minute.
  8. Este posibil sa fie nevoie sa acoperiti tava de copt cu o folie de aluminiu dupa primele 20 minute de copt, in caz ca observati ca se rumeneste prea tare.
  9. Prajitura este gata atunci cand observati ca s-a retras putin de pe peretii formei, chiar daca este inca putin moale in centru.

Citeste si:
Quinoa cu scortisoara si migdale

Pentru sirop:

  • Zeama de la doua lamai
  • 100g miere
  1. Pentru a face siropul, amestecati zeama de lamaie cu mierea intr-o cratita aflata pe foc mic pana ce se topeste mierea.
  2. Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, fara sa o scoateti din forma, intepati-o pe toata suprafa cu o scobitoare.
  3. Cu o lingura adaugati siropul peste prajitura. Atunci cand s-a racit, scoateti din forma si serviti.
  4. Daca doriti, puteti presara zahar pudra deasupra inainte de a-l servi.

Ce zici, ai vrea sa incerci prajitura Fanta?

Foto & Reteta: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro