Ti-am pregatit o reteta pentru un desert delicios, fara gluten, care nu te va face sa te simti vinovata datorita ingredientelor simple si sanatoase pe care le contine.
Timp de preparare: 45 minute
Portii: 12 batoane
Pentru blat:
-1 cana faina de cocos
-2 linguri zahar de cocos
-3 linguri miere
-1/2 cana ulei de cocos
-1/16 lingurite sare
Pentru crema:
-3 oua
-2 lingurite coaja rasa de lamaie
-1/2 cana suc de lamaie
-1/4 cana miere
-2 lingurite zahar de cocos
Pentru blat:
1.Incalzeste cuptorul la 170 grade.
2.Intr-un bol de marime medie, toarna faina de cocos trecuta prin sita, zaharul de cocos, sarea, mierea si uleiul de cocos si amesteca pana cand obtii aluat. Acesta va fi blatul tau.
3.Preseaza amestecul rezultat intr-o tava de 20×20 cm unsa cu ulei de cocos.
4.Tine la cuptor blatul timp de 10 minute sau pana cand colturile devin aurii. Raceste complet la temperatura camerei.
Pentru crema:
5.Intr-un alt bol, amesteca bine ouale, zaharul de cocos, coaja rasa de lamaie si mierea.
6.Ia sucul de lamaie proaspat stors si adauga doua lingurite de faina de cocos trecute prin sita. Amesteca intr-un bol mic astfel incat sa nu se formeze cocoloase, si toarna mixtura peste celelate ingrediente si mixeaza bine.
7.Toarna crema rezultata peste blat si tine la cuptor pentru 20-25 minute sau pana cand batoanele s-au solidificat complet si au o culoare galbena, aprinsa.
8.Taie blatul acoperit de crema in patrate si asaza la racit la temperatura camerei. Lasa totul in frigider peste noapte.
Foto: www.foodfaithfitness.com