ELLE celebrează în luna noiembrie stilul iconic al INNEI, al lui Nicole Cherry și al Ștefaniei, stă de vorbă cu personalitățile relevante ale momentului și te ghidează în alegerile de fashion & beauty, recomandându-ți cele mai cool produse și brand-uri.
Mai jos ai reteta pentru cea mai buna prajitura a sezonului de primavara-vara! Acest desert este unul pufos, fresh, cu un gust dulce subtil, si care pur si simplu ti se topeste in gura!
Capsuni proaspete, felii de lamaie sau frunze de menta pentru decor (optional)
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tava dreptunghiulara cu unt si presara putina faina inauntru.
Intr-un recipient larg, amesteca faina, amidonul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea timp de vreo 20 de secunde si lasa-le deoparte.
In recipientului unui mixer, amesteca zaharul cu coaja de lamaie pana la omogenizare. Adauga untul si bate amestecul la o viteza medie pana ajunge sa aiba o culoare pala si sa fie pufos.
Incorporeaza ouale, unul cate unul, iar la final adauga extractul de vanilie.
Intr-un alt bol, amesteca laptele batut cu smantana si cu cele doua linguri de suc de lamaie.
Adauga o treime din cantitatea de amestec de faina in amestecul de unt si mixeaza la viteza mica pana la omogenizare. Adauga jumatate din amestecul de lapte batut si amesteca din nou pana la omogenizare. Repeta procedura pana cand termini toate cantitatile.
Toarna aluatul in tava pregatita mai devreme. Poate ti se va parea subtire, insa trebuie sa stii ca va creste. Lasa prajitura la cuptor pentru aproximativ 25 de minte si fa testul cu scobitoarea. Cand e gata, las-o sa se raceasca.
Glazura & Topping-uri
Intr-un bol, bate zaharul pudra cu sucul de lamaie pana la omogenizare. Toarna glazura peste prajitura rece. Las-o 20 de minute si o poti taia in patrate. Poti decora fiecare patrat cu capsuni, fructe de padure, felii de lamaie sau frunze de menta, dupa cum iti doresti.