Aceasta prajitura cu Oreo este foarte bogata si delicioasa datorita stratului dublu de crusta moale de biscuiti si de inghetata cremoasa.
O combinatie fermecatoare intre crocant si cremos, un desert armonios, ce incanta gusturile oricarei persoane!
1. Intr-o cratita medie, combina ½ cana smantana, ½ cana lapte condensat, extractul de vanilie si sare si pune-le la foc mediu spre mare.
2. Intr-un bol mediu, bate galbenusurile si laptele ramas pana devine un amestec omogen.
3. Pentru a tempera mixul de galbenus de ou, toarna aproape o cana de crema fierbinte in continut si bate-le puternic. Toarna amestecul inapoi peste crema de pe foc si continua sa o fierbi timp de 10-15 minute, amestecand continuu.
4. Toarna continutul ramas de smantana intr-un bol mediu. Pune o sita peste. Transfera amestecul de crema peste smantana prin sita. Acopera cu o folie de plastic, asigurandu-te ca plasticul atinge crema. Las-o sa se raceasca complet.
5. Odata ce crema s-a racit, pune-o in aparatul de inghetata, in conformitate cu instructiunile manualului tau de inghetata.
6. In timp ce inghetata se prepara, indepartati umplutura biscuitilor Oreo. Sfaramati biscuitii in firimituri fine. Pastrati aproape 4 lingurite pentru mai tarziu. Combinati amestecul ramas cu unt topit si crema de branza si amesteca-le bine.
7. Pune jumatate din mixul de crema intr-o tava de 20 cm.
8. Odata ce inghetata este aproape gata, adauga cele 4 lingurite de biscuiti pastrate peste inghetata. Toarna jumatate din inghetata peste crusta pregatita. Netezeste partea de sus si apoi pune la inghetat pentru 30 de minute sau pana inghetata devine tare. Pune la congelator inghetata ramasa.
9.Pune mixul de biscuiti Oreo ramas peste inghetata tare. Toarna apoi inghetata ramasa si netezeste partea de sus. Ingheata prajitura pentru cel putin 2 ore sau pentru o noapte inainte de a o servi. Acoper-o cu frisca pentru o prezentare reusita!
Text: Georgiana Lupica
Foto: www.sweetandsavorybyshinee.com