O prajitura cu fistic si nuca de cocos ce nu necesita coacere – ideala pentru un desert de vara.
Este atat de usor de facut. Un desert delicios cu crusta de nuca de cocos prajita si doua straturi de crema rece de budinca de fistic si frisca.
Crusta de nuca de cocos
– O punga de fulgi de nuca de cocos
– 80 de ml de unt topit / 5-6 lingurite
Crema
– 2 pungi de budinca de fistic
– 450 de ml de lapte
– 225 de ml de frisca
– 1 lingurita de esenta de nuca de cocos
• Pentru crusta de nuca de cocos
– Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti toti flugii de nuca de cocos pe o foaie de copt si lasati-i in cuptor pentru 10-12 mintute, amestecandu-i la fiecare 5 minute, pana cand nuca de cocos prinde o culoare aurie ( pastrati o parte din fulgii de cocos pentru a garnisi la final)
– Combinati nuca de cocos cu untul topit intr-un bol. Amestecati, iar apoi puneti compozitia intr-o tava pentru tarte si presati-o. Puneti la frigider timp de o ora.
• Pentru crema
– Combinati laptele cu budinca de fistic. Amestecati pana se ingroasa.
– Adaugati o parte din budinca in tava scoasa de la frigider peste crusta de nuca de cocos.
– Cu budinca ramasa, esenta de nuca de cocos si frisca amestecati-le intr-un vas, iar apoi adaugati compozitia in tava.
– Lasati prajitura la frigider timp de 3-4 ore. Cand este gata de servire, garnisiti cu fulgii ramasi de nuca de cocos si fistic.
Ce zici, ai vrea sa incerci prajitura Fanta?
Text: Georgiana Ciocan
Foto: Shutterstock
Dacă iti plac deserturile cu aroma de cocos, trebuie sa incerci si prajitura tavalita cu cocos