Daca vrei un desert mai special incearca aceasta prajitura cu fistic!
Ingrediente pentru prajitura cu fistic:
Pentru blat:
- ¾ cana unt, la temperatura camerei
- 2 pachete de budinca de fistic
- ½ cana zahar
- 2 oua
- 1 ½ lingurita vanilie
- ¼ lingurita extract de migdale
- 2 cani faina
- ¼ lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita de sare
Pentru glazura:
- 120 g crema de branza, la temperatura camerei
- ¼ cana unt, moale
- 2 ½ cani zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- ¼ lingurita extract de migdale
- ¼ cana fistic maruntit (pentru decor)
Citeste si:
Prajitura cu crema espresso
Mod de preparare:
Pentru blat:
1. Amesteca untul, praful de budinca si zaharul intr-un vas mare pana cand obtii o crema. Adauga ouale, vanilia si extractul de migdale. Pune treptat si faina, praful de copt si sarea.
2. Intr-o tava (sau o forma de tort, daca vrei ca prajitura sa fie mai speciala) pune aluatul. Lasa la cuptor la 180C pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce il scoti de la cuptor, lasa-l la racit.
Pentru glazura:
1. Amesteca crema de branza si untul pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga restul ingredientelor pana cand se formeaza o crema.
2. Intinde glazura peste blatul racit si presara fisticul maruntit.
Foto: 123RF