Prajitura cu ciocolata neagra si caramel

Crusta de ciocolata. Caramel delicios. Ciocolata din plin. Sarat. Dulce. Decadent de bun!

Prajitura cu ciocolata neagra si caramel

Portii: 8-12

Ingrediente:

  • 1 pachet (de aproximativ 36 de bucati) de biscuiti Oreo intregi
  • 1 cana (16 linguri) de unt, divizat
  • 2/3 cana de zahar brun
  • 1 ¼ cana de smantana
  • 1 punga (aprox. 350 de grame) chips-uri de ciocolata neagra

Indicatii:

1. Preseaza cu grija biscuitii Oreo intr-un procesor de alimente sau blender. Amesteca firimiturile laolalta cu opt linguri de unt topit pana cand totul devine omogen. Pune amestecul presand atat in centrul, cat si in partile unei tavi de placinta. Lasa crusta la racit timp de 10 minute.

2. Amesteca restul celor opt linguri de unt si zaharul brun intr-o cratita mica. Pune-o la foc mediu batand cu telul continuu pana cand textura incepe sa faca bule. Continua sa bati cu telul timp de un minut. Indeparteaza vasul de pe foc. Bate usor si ¼ cana de smantana pana cand devine neteda. Lasa caramelul obtinut la rece timp de 15 minute. Pune caramelul pe crusta de Oreo, apoi las-o in continuare la rece pentru inca 30-45 de minute pana cand se raceste si asaza (lichidul de caramel nu trebuie sa inghete).

3. Plaseaza chips-urile de ciocolata neagra intr-un vas de sticla. Toarna intr-o cratita o cana de smantana si pune-o la un foc mediu-mare. Se toarna smantana peste chips-urile de ciocolata si se lasa sa se aseze timp de cinci minute, dupa care se amesteca pana devine complet neteda. Se toarna ciocolata peste caramel si se lasa la racit pentru 30 de minute sau la frigider, acoperita, pana inainte de a fi servita. Inainte de servire, se presara deasupra sare de mare.

Observatie:

A se pastra in frigider si a fi servita rece.

Text: Denisa Matei
Foto: www.kevinandamanda.com

Daca iti este pofta de inca un desert de ciocolata, incearcă o delicioasa rețetă de amandina

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro