Ingrediente
Blatul prajiturii
- 190 gr. de faina
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita de sare
- 120 gr. de fulgi de ovaz
- 110 gr. de zahar brun
- 110 gr. de zahar granulat
- 170 gr. de unt nesarat, moale
- 2 lingurite de extract de vanilie
Umplutura
- 270 gr. de capsuni curatate si taiate in bucatele
- 190 gr. de rubarba taiata bucatele
- 1 lingura de suc proaspat de lamaie
- 70 gr. de zahar granulat
- 10 gr. de amidon
Mod de preparare
Pentru blat
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tava cu unt (sau asaza hartie de copt in ea).
- Intr-un recipient, amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea pentru 20 de secunde. Adauga fulgii de ovaz, zaharul brun si amesteca din nou, pana scapi de toate cocoloasele.
- Peste untul topit, adauga vanilia, iar apoi toarna amestecul peste cel de faina si fulgi de ovaz. Amesteca pana la omogenizare. Asaza in tava, presand amestecul, 2/3 din cantitate, iar restul de 1/3 pastreaz-o pentru mai tarziu.
Pentru umplutura
- Pune capsunile si rubarba intr-un recipient de marime medie. Toarna sucul de lamaie peste.
- Intr-un recipient mai mic, amesteca zaharul cu amidonul. Toarna amestecul de zahar peste fructe.
- Pune tot amestecul peste stratul din tava si presara acea 1/3 din cantitatea de blat pe deasupra.
- Pune prajitura la cuptor pana cand partea de deasupra se rumeneste, aproximativ 45-50 de minute. Nu o taia inainte sa se raceasca.
- O poti servi cu inghetata de vanilie.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro