Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 45-50 de minute
Numar de portii: 10 portii
Ingrediente:
Blat
- ½ cana unt la temperatura camerei
- ¾ cana zahar granulat
- 1 lingurita vanilie
- 2 oua
- ½ sare
- ½ lingurita pudra de copt
- aproximativ o lingura de coaja de lamaie
- 2 cani faina
- ½ cana lapte
- 1 cana capsuni tocate
Topping
- 6 linguri de unt, cubulete, la temperatura camerei
- ¼ cana zahar
- ¼ lingurita sare
Preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180°C.
- Tapeteaza cu unt o tigaie si pune-o deoparte.
- Intr-un vas de mixer amesteca cu paletele untul si zaharul pentru 2 minute. Adauga apoi ouale, vanilia, sarea, pudra de copt si coaja de lamaie. Amesteca din nou pana cand toate ingredientele s-au integrat (aproximativ 1 minut).
- Adauga apoi si faina si laptele pe rand, incepand si terminand cu faina. Amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
- Amesteca si capsunile si pune apoi compozitia in tigaia preparata.
- Pentru topping pune toate ingredientele intr-un vas mediu. Amesteca-le pana cand se formeaza o crema de consistenta nisipului. Folosind mainile formeaza firimituri mari din aluat si presara-le peste prajitura.
- Lasa la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
- O poti pastra inchisa etans 3 zile.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: cookiesandcups.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro