Prajitura cu capsuni

Aceasta prajitura este densa, aromata si plina de capsuni. Las-o la cuptor intr-o tigaie si te vei bucura de un invelis crocant si un interior moale, cremos.

Prajitura cu capsuni

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 45-50 de minute
Numar de portii: 10 portii

Ingrediente:

Blat

  • ½ cana unt la temperatura camerei
  • ¾ cana zahar granulat
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 oua
  • ½ sare
  • ½ lingurita pudra de copt
  • aproximativ o lingura de coaja de lamaie
  • 2 cani faina
  • ½ cana lapte
  • 1 cana capsuni tocate

Topping

  • 6 linguri de unt, cubulete, la temperatura camerei
  • ¼ cana zahar
  • ¼ lingurita sare

Preparare: 

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  2. Tapeteaza cu unt o tigaie si pune-o deoparte.
  3. Intr-un vas de mixer amesteca cu paletele untul si zaharul pentru 2 minute. Adauga apoi ouale, vanilia, sarea, pudra de copt si coaja de lamaie. Amesteca din nou pana cand toate ingredientele s-au integrat (aproximativ 1 minut).
  4. Adauga apoi si faina si laptele pe rand, incepand si terminand cu faina. Amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
  5. Amesteca si capsunile si pune apoi compozitia in tigaia preparata.
  6. Pentru topping pune toate ingredientele intr-un vas mediu. Amesteca-le pana cand se formeaza o crema de consistenta nisipului. Folosind mainile formeaza firimituri mari din aluat si presara-le peste prajitura.
  7. Lasa la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
  8. O poti pastra inchisa etans 3 zile.

Text: Georgiana Livadaru

Foto: cookiesandcups.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro