Prajitura cu afine, lamaie si glazura de iaurt cu miere, de Ioana Dumitrescu

Un desert nepretentios si foarte usor de facut!

Prajitura cu afine, lamaie si glazura de iaurt cu miere, de Ioana Dumitrescu

Un desert nepretentios si foarte usor de facut, aceasta prajitura cu afine cu continut redus de zahar va fi o incantare pentru amatorii de preparate care imbina semintele de mac, gustul de lamaie si fructele de padure.

  • 150g faina
  • 250g migdale procesate in robotul de bucatarie sau blender pana devin ca o faina
  • ½ lingurita sare
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita bicarbonat de soda
  • 50g seminte mac
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 150g ulei de cocos, topit
  • 150g zahar de cocos sau zahar obisnuit
  • 3 oua
  • 250g afine proaspete sau decongelate in prealabail in caz ca folositi produs congelat
  • Zeama de la o lamaie
  • O lingurita extract pur de vanilie
  • 250g iaurt grecesc 10% grasime
  • Doua linguri miere

Citeste si:
Tarte cu afine si ciocolata

  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu ulei de cocos o tava de copt rotunda cu diametrul de 20cm si tapetati fundul cu hartie de copt.
  2. Intr-un bol mediu, amestecati faina, faina de migdale, sarea, pudra de copt, bicarbonatul de soda, semintele de mac si coaja rasa de lamaie.Intr-un bol mic, puneti 150g afine, zeama de lamaie si vanilia.
  3. Cu ajutorul unui mixer, bateti uleiul de cocos cu zaharul pana obtineti o consistenta cremoasa, timp de aproximativ 5 minute. Apoi adaugati ouale pe rand si bateti bine. Adaugati amestecul de faina si amestecati cu o spatula pana ce s-a incorporat. Adaugati afinele, zeama de lamaie si vanilia si amestecati cu spatula pana ce s-au incorporat. Turnati compozitia in tava pregatita, neteziti cu o spatula si coaceti in cuptorul incins timp de 30-40 minute, pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava timp de 30 minute inainte sa transferati prajitura pe platoul pe care o veti servi.
  4. In timp ce prajitura este la racit, faceti glazura amestecand iaurtul cu mierea. Pastrati acest amestec la frigider pana cand il veti folosi. Cand prajitura s-a racit complet, asezati glazura deasupra si decorati cu restul de afine ramas. Serviti de indata sau tineti la frigider. Aceasta prajitura se poate pastra pana la 3 zile in frigider, acoperita.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen

Mai vrei o idee? Incearca delicioasa prajitura Parlament!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro