O reteta simpla si delicioasa, aceasta prajitura imbina perfect fructul cremos cu dulceata curmalelor, iar nucile din compozitie precum si cele din glazura dau o nota crocanta texturii.
Incingeti cuptorul la 170C. Ungeti o forma bundt/guguluf cu ulei de cocos si presarati cu faina, avand grija sa bateti bine forma pentru a inlatura excesul de faina. Aveti grija sa ungeti si sa presarati cu faina si conul interior. Daca nu aveti forma bundt/guguluf, puteti folosi o forma rotunda de copt.
Intr-un bol mare, amestecati faina, praful de copt, scortisoara, sarea, zaharul, mierea, ouale si uleiul de cocos si bateti cu ajutorul unui mixer pana ce obtineti o consistenta cremoasa si omogena, cam 5 minute.
Adaugati nucile, curmalele, fructele pasate si amestecati cu o lingura pana ce s-au incorporat. Turnati aluatul in tava pregatita si coaceti in cuptorul incins timp de 45-60 minute, pana ce o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii va iesi curata. Lasati sa se raceasca in forma timp de 15 minute, apoi scoateti din forma si asezati pe un gratar.
Pentru a face glazura, fierbeti sucul de portocale impreuna cu mierea timp de un minut, apoi scoateti de pe foc, adaugati nucile si amestecati.
Turnati glazura peste prajitura si lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a servi.