Ponturile culinare sunt menite a te ajuta sa pregatesti preparate cat mai bune. Insa, cu toate acestea, uneori, cand tot ce ai gatit se dovedeste a fi un dezastru, trebuie sa gandesti repede si nu ai timp sa cauti solutii salvatoare.
De obicei, dezastrele se intampla mai ales atunci cand vrei sa gatesti ceva spectaculos pentru a impresiona. Prin urmare, memoreaza aceste ponturi in cazul in care te trezesti intr-o astfel de situatie si nu vrei ca familia ta sa sufere de foame din cauza ta.
Lucrurile nu au iesit asa cum planuiai si extraordinarul preparat pe care il gateai s-a transformat intr-un dezastru? Ce poti face pentru a salva situatia? Gandeste repede si foloseste tot ce mai ai la indemana pentru a modifica reteta. Sau, daca situatia este atat de grava, pregateste altceva astfel incat oaspetii tai sa nu banuiasca ce dezastru culinar esti de fapt.
Daca iti place sa organizezi petreceri, atunci stii cat de stresant poate fi sa alcatuiesti un meniu care sa fie pe placul tuturor, dar si faptul ca, uneori, preparatele nu ies asa cum ti-ai dori. Este bine sa iti iei masuri de precautie si sa ai mereu la indemana alimente din care sa poti prepara ceva simplu si rapid.
Unul dintre cele mai folositoare ponturi pe care il poti primi este sa ai mereu la indemana alimente cu care sa poti pregati ceva rapid si delicios. Se va dovedi foarte util atunci cand nu ai mult timp la dispozitie sau iti este foarte foame. O alta metoda ar fi sa pregatesti in avans preparate ce sa pot congela iar apoi tot ce ai de facut este sa le decongelezi si sa le incalzesti.
Atunci cand pregatesti o masa importanta, daca meniul ales se poarte pregati din timp, trebuie sa profiti de acest aspect. Astfel iti aloci timp suficient pentru a repara eventualele dezastre ce pot aparea. Fie poti prepara din nou ce intentionai, fie poti vedea cum sa remediezi situatia. Indiferent ce alegi, ai timp asa ca nu trebuie sa te panichezi.
Sa presupunem ca ti-ai propus sa gatesti un anumit preparat insa rezultatul este departe de ceea ce iti doreai. O solutie ar fi sa improvizezi si sa le servesti invitatilor si familiei un nou preparat. Inventeaza-i un nume si mandreste-te cu rezultatul tau! Singurul lucru de care nu trebuie sa uiti: sa fie delicios.
Intotdeauna trebuie sa ai bicarbonat de sodiu in bucatarie. Pe langa faptul ca il poti folosi in rutina de frumusete sau pentru a face produse de curatenie non-toxice, iti va salva si toate ustensilele de gatit pe care le folosesti si pe care le-ai ars. Pentru a curata o tigaie arsa, pune putin bicarbonat de sodiu, adauga apa si las-o asa pe toata durata noptii. Vei avea o mare surpriza dimineata!
Orice persoana trebuie sa stie ca, indiferent cat de buna se considera la gatit, tot trebuie sa aiba la indemana meniurile restaurantelor preferate care livreaza mancare la domiciliu. Prin urmare, daca preparatul tau este un dezastru, pune mana pe telefon, comanda si asteapta sa vina cina. Probabil acesta cel mai util pont – pune pe altcineva sa gateasca in locul tau!
Foto: PR