Placinta de lamaie cu bezea, gata in patru pasi simpli

Daca nu ai mai facut acum o astfel de prajitura, trebuie sa incerci aceasta placinta de lamaie cu bezea, va fi cu adevarat delicioasa.

Placinta de lamaie cu bezea, gata in patru pasi simpli

Placinta de lamaie cu bezea este delicioasa, avand o baza crocanta si o bezea dulce. In plus, se face in doar patru pasi, asadar este foarte usor de facut.

Numar de portii: 8

Ingrediente pentru placinta de lamaie cu bezea:


Pentru baza:

  • 300 g aluat de patiserie
  • Faina

Pentru crema:

  • 300 ml apa rece
  • 2 linguri faina de porumb
  • 225 g zahar pudra
  • Sucul si coaja rasa de la 4 lamai
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 75 g unt, taiat in cubulete

Pentru bezea

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar

Citeste si:
Chec delicios cu glazura de lamaie

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 220°C. Intinde aluatul pe faina presarata, apoi pune-l in tava circulara, lasand marginile pe dinafara. Inteapa baza cu o furculita. Lasa la cuptor pentru 15 minute, apoi lasa-l la racit si taie marginile.

2. Amesteca putina apa rece cu faina de porumb si lasa deoparte. Pune restul apei intr-o tigaie, adauga zaharul si apoi sucul si zeama de lamaie. Amestesca pana cand zaharul se topeste si adu in punctul de fierbere continutul tigaii. Pune putin din amestec pentre faina de porumb si amesteca, iar apoi rastoarna totul inapoi in tigaie. Lasand pe foc, amesteca pana cand crema se ingroasa. Indeparteaza de pe foc si lasa la racit pentru 5 minute. Adauga apoi galbenusurile si oul si amesteca pana cand se formeaza o compozitie omogena, dupa care introdu si untul. Pune crema la foc mic, amestecand continuu timp de 5 minute, pana cand se ingroasa, iar apoi lasa la racit.

3. Schimba temperatura cuptorului la 150°C. Intinde crema peste baza. Bate albusurile si adauga treptat zaharul, amestecand pana cand se formeaza varfuri tari. Pune apoi cate o lingura de bezea peste crema de lamaie.

4. Intinde bezeaua peste intreaga placinta si, cu o lingura, fa cateva varfuri. Lasa la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand bezeaua are o culoare usor aurie. Inainte de a scoate placinta din forma este bine sa astepti sa se raceasca.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro