Desertul perfect pentru o cina deosebita, usor de preparat intr-un timp relativ scurt.
Ingrediente:
Pentru blat
- 1/2 cana biscuiti de graham (200g)
- 2 lingurite zahar
- 1/2 cana unt, topit
Pentru umplutura
- 250g crema de branza la temperatura camerei
- 1 avocado
- 1/2 cana zahar
- 3 linguri suc de lime
- 3/4 cani frisca rece
- 6 linguri zahar pudra
- 1/2 lingura coaja de lime
Pentru topping
- 1/2 cana smantana pentru frisca rece
- 1/4 cana zahar pudra
- 1/2 lingurita extract nuca de cocos
- Felii de lime si cocos
Citeste si:
Avocado copt cu ou
Mod de preparare:
-Unge tava pentru placinta cu putin unt si preincalzeste cuptorul la 163C.
-Intr-un bol, pune biscuitii de graham, zaharul si untul topit si amesteca-le pana se combina.
-Pune amestecul in tava de copt, apasand compozitia uniform pe ambele parti si lasati-o la copt timp de 8 minute. Dupa care puneti-o deoparte.
-Adaugati crema de branza, avocado, zaharul si sucul de lime intr-un recipient pentru blender pentru a le amesteca si pentru a obtine o crema usoara si moale. La fel, lasati-o deoparte.
-Adaugati frisca si zaharul pudra intr-un bol pentru mixer, amestecati pana cand se formeaza varfuri tari.
-Umpleti usor acest amestec cu mixul de avocado si feliile de lime.
-Turnati totul in blatul scos din cuptor si lasati-l la rece pentru 4-5 ore pana se intareste sau chiar peste noapte.
-Atunci cand este gata pentru servit, preparati topping-ul. Adaugati frisca, zaharul pudra si extractul de nuca de cocos intr-un bol pentru mixer si amestecati pana cand se intareste.
-Ornati placinta pe margini cu frisca, felii de lime si nuca de cocos prajita.
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!
Text: Mihaela Dumitru
Foto: 123rf.com