Ingrediente pentru placinta cu rubarba si capsuni:
Aluat pentru placinta
3 cani rubarba (taiata felii)
2 ½ cani capsuni (taiata cubulete)
1/3 cana zahar brun
1/3 cana zahar granulat
¼ cana amidon de porumb
¼ lingurita sare
1 lingura suc de portocale
½ lingurita extract de vanilie
2 linguri unt, taiat cubulete
1 ou mare, batut usor cu 1 lingura de lapte
Citeste si:
Cheesecake cu capsuni: varianta rapida
Mod de preparare:
1. Avand deja aluatul cumparat (il poti prepara si singura acasa, daca timpul iti permite) te poti ocupa de crema.
2. Pune intr-un vas mai mare rubarba, capsunile, zaharul brun, zaharul granulat, amidonul, sarea, sucul de portocale si extractul de vanilie, amestecandu-le bine.
3. Preincalzeste cuptorul la 205C.
4. Pregateste aluatul, taie ¼ din el in bucati subtiri si lasa-l la frigider. Bucata mai mare intinde-o si pune-o in tava speciala.
5. Unge-o cu amestecul din ou si lapte si pune amestecul din rubarba si capsuni peste aluat, iar peste aceasta pune fasiile de aluat. Unge din nou cu ou si lasa-le la cuptor pentru 20 de minute.
6. Dupa acest timp, coboara temperatura la 180C si lasa la copt pentru inca 25-30 de minute.
7. Lasa la racit inainte de servire.