Placinta cu rubarba si capsuni

Se apropie primavera, asa ca poti pregati aceasta placinta cu rubarba si capsuni. Este delicioasa!

Placinta cu rubarba si capsuni

Ingrediente pentru placinta cu rubarba si capsuni:

Aluat pentru placinta
3 cani rubarba (taiata felii)
2 ½ cani capsuni (taiata cubulete)
1/3 cana zahar brun
1/3 cana zahar granulat
¼ cana amidon de porumb
¼ lingurita sare
1 lingura suc de portocale
½ lingurita extract de vanilie
2 linguri unt, taiat cubulete
1 ou mare, batut usor cu 1 lingura de lapte

Citeste si:
Cheesecake cu capsuni: varianta rapida

Mod de preparare:


1. Avand deja aluatul cumparat (il poti prepara si singura acasa, daca timpul iti permite) te poti ocupa de crema.
2. Pune intr-un vas mai mare rubarba, capsunile, zaharul brun, zaharul granulat, amidonul, sarea, sucul de portocale si extractul de vanilie, amestecandu-le bine.
3. Preincalzeste cuptorul la 205C.
4. Pregateste aluatul, taie ¼ din el in bucati subtiri si lasa-l la frigider. Bucata mai mare intinde-o si pune-o in tava speciala.
5. Unge-o cu amestecul din ou si lapte si pune amestecul din rubarba si capsuni peste aluat, iar peste aceasta pune fasiile de aluat. Unge din nou cu ou si lasa-le la cuptor pentru 20 de minute.
6. Dupa acest timp, coboara temperatura la 180C si lasa la copt pentru inca 25-30 de minute.
7. Lasa la racit inainte de servire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro