Placinta cu peste, dupa reteta lui Jamie Oliver

O reteta simpla de placinta cu peste, dupa reteta britanicului Jamie Oliver. Te asiguram ca se va transforma in felul de mancare preferat al intregii familii!

Portii: 8
Timp de preparare: 1h 30 minute
Dificultate: medie


Ingrediente:

• 1.5 kg cartofi (cat mai pufosi)
• 4 oua mari – optional
• 50 g unt nesarat
• 50 g faina alba de grau
• 2 foi de dafin proaspete
• 350 ml stoc de peste (supa concentrata de peste)
• 350 ml lapte cu continut scazut de grasime
• 1 lingura mustar englezesc
• 50 g branza Cheddar
• ½ lamaie
• 1 legatura patrunjel proaspat – optional
• Piper proaspat macinat
• 300 g fillet de peste cu carne alba, la alegere, fara piele, proaspat
• 200 g fillet de somon proaspat, fara piele
• 200 g baby spanac
• Ulei de masline extravirgin
• Nucsoara macinata


Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Curata cartofii si taie-i in bucati de 2 cm grosime, dupa care fierbe-i cam 15 minute pana se inmoaie. In cazul in care doresti sa folosesti oua, adauga-le in apa cu cartofii in ultimele 8 minute de fierbere.

Intre timp poti pregati sosul! Topeste untul intr-o tigaie cu fundul gros, la foc mic si imediat adauga faina. Adauga frunzele de dafin si apoi, putin cate putin, toarna supa concentrate de peste si laptele, amestecand constant. Adu la clocot, dupa care mentine la fiert la foc mic timp de 10 minute, pana ce sosul se ingroasa. In continuare, adauga mustarul, zeama de lamaie si branza rasa. Presara patrunjelul tocat (optional), potriveste gustul cu piper si ia de pe foc.


Ia un vas de pus la cuptor cu dimensiunile 25 x 30 cm. Taie pestele in bucati de aproximativ 2.5 cm grosime si imprastie-le in acest vas. Adauga frunzele de spanac si sosul pregatit in prealabil si lasa ingredientele sa se imbine si sa se raceasca in mod natural.


Scurge cartofii copti si piseaza-i in ulei de masline, putin lapte si un varf de cutit de nuscoara. Asterne cartofii in vas, peste pestele acoperit de sosul alb. Adauga branza Cheddar rasa pe toata suprafata placintei, dupa care baga la cuptor timp de 45 de minute.
Se poate servi cu garnitura de legume verzi.

Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor! E de nota 10!

Iar pentru cei care se incumeta, o ciorba de peste e chiar ce trebuie!

Nu ratați nici aceste rețete de zacusca de peste, pentru iarnă


Text: Lucia Faur
Foto: www.jamieoliver.com

Vezi şi borș de pește – rețete de borș de pește din România!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro