Placinta cu pere si migdale

Daca vrei o reteta diferita cu care sa iti impresionezi invitatii chiar la tine acasa, placinta cu mere si migdale este una dintre cele mai bune solutii!

Placinta cu pere si migdale

Ingrediente pentru placinta cu pere si migdale:

  • 3 linguri unt
  • 1 cana + 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 ½ linguri smantana
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 cana + 2 linguri faina
  • 2 linguri malai
  • 750 ml vin rosu
  • 1 betisor de scortisoara
  • 3 cuisoare intregi
  • 1 felie de ghimbir proaspat
  • 3 pere spalate, curatate de coajă si injumatatite
  • 3 linguri malai
  • ¼ lingura sare
  • 2 albusuri de ou
  • 1 lingura extract de migdale
  • 1 lingura unt

Metoda de preparare:

1. Bate untul si 3 linguri de zahar la viteza medie cu un mixer pana cand compozitia devine cremoasa. Adauga un ou, crema si vanilia; foloseste mixerul pana cand totul este omogenizat. Adauga gradual faina si malaiul; bate pana cand formeaza un aluat. Framanta aluatul sub forma unei mingii, acoper-o cu folie transparenta si las-o sa se aseze timp de o ora.

2. Combina ¼ cana zahar, vin si urmatoarele patru ingrediente intr-o cratita; adauga perele. Pune apa astfel incat ingredientele sa fie acoperite (aproximativ 3 ¼ cani). Pune cratita la foc mediu. Las-o sa fiarba pentru 20 de minute sau pana cand perele sunt aproape moi; scurge apa si lasa-le sa se raceasca in totalitate. Taie perele in felii subtiri. Pune-le deoparte.

Citeste si:
Tarta de mascarpone si capsuni

3. Ruleaza aluatul intr-un cerc de 28 de cm pe o suprafata de faina. Pune-l intr-o tava de placinta de aproximativ 23 de cm astfel incat sa incapa; ruleaza marginile dedesubt. Pune aluatul cu folie de aluminiu peste si umple placinta (pentru greutate) cu boabe de fasole. Las-o la copt la 190 de grade Celsius intre 15-20 de minute sau pana cand crusta e usor maronie. Inlatura boabele de fasole si folia si las-o sa se raceasca in totalitate.

4. Combina malaiul, sarea si zaharul ramas intr-o cratita medie. Gateste la temperatura medie amestecand constant pana cand e fierbinte. Inlatura cratita de pe foc. Bate laolalta albusurile de ou si cele doua oua ramase intr-un bol mediu. Amesteca treptat o treime din cantitate si dupa o jumatate fierbinte in mixul de ou. Adauga gradual mixul de oua si amesteca in mod constant pana cand compozitia e una densa. Inlatura de la caldura; toarna si extractul de migdale si o lingura de unt si amesteca. Lasa totul sa se raceasca timp de 10 minute.

5. Toarna umplutura peste crusta intinzand-o pana la marginile crustei cu o spatula. Aranjeaza feliile de pere deasupra umpluturii si las-o sa se raceasca pentru cel putin o ora.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro