Blatul de biscuiti care nu necesita coacere face din aceasta placinta desertul perfect pentru zilele calduroase. Cea mai dificila parte? Sa astepti sa se intareasca in frigider.
Ingrediente:
Blat:
- 1 ½ cana biscuiti faramitati
- ⅓ cana zahar granulat
- 2 lingurite scortisoara
- ⅓ cana unt, topit
Crema de capsuni:
- 1 pachet jeleu de capsuni
- ⅔ cana apa fiarta
- ½ cana apa rece
- ½ cana cuburi de gheata
- 225 g frisca
- 4 cani capsuni, taiate
Citeste si:
Placinta cu fructe de padure
Mod de preparare:
1. Folosing un robot de bucatarie, faramiteaza biscuitii. Adauga zaharul, scortisoara si untul si amesteca pana cand se formeaza un aluat.
2. Intinde acest aluat in tava speciala si pune-o la frigider.
3. Intr-un vas mare pune apa fiarta si gelatina. Amesteca pana cand aceasta se dizolva, iar apoi pune jumatate din cana de apa rece si jumatate din cuburile de gheata si amesteca din nou pana cand gelatina se ingroasa putin. (Lasa gelatina cateva minute inainte sa adaugi apa rece pentru a se intari, alfel exista riscul ca aceasta sa nu fie potrivita).
4. Adauga frisca in gelatina si amesteca pana cand compozitia devine pufoasa. Adauga apoi capsunile si lasa la frigider 30 de minute sau pana cand amestecul s-a intarit.
5. Adauga crema de capsuni peste blat. Lasa la frigider 6 ore sau pana cand se intareste. Orneaza cu frisca si cu feliile de capsuni.
Citeste si:
Mini galette cu capsuni si afine
Foto: Shutterstock