Combinatia dintre mozzarella, busuioc si rosii este una de exceptie, iar blatul de paine pufoasa nu face decat sa o imbuntatateasca! Iar reteta este una extrem de simpla si foloseste numai ingrediente naturale.
Ingrediente:
- O paine frantuzeasca proaspata
- Aproximativ 2 linguri de catei de usturoi copti
- Aproximativ 2 linguri de unt
- 2 rosii feliate
- Mozzarella proaspata, feliata
- Busuioc proaspat, tocat
- Otet balsamic
- Piper negru
- Frunze de oregano
Mod de preparare:
Taie painea o data pe orizontala, o data pe verticala. Vei obtine 4 felii mari. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Topeste 2 linguri de unt la cuptorul cu microunde. Toaca usturoiul copt si adauga-l peste untul topit. Foloseste o furculita pentru a strivi usturoiul ca sa isi elibereze aroma.
Intinde amestecul de unt cu usturoi pe suprafata celor 4 felii de paine. Stropeste-le si cu putin otet balsamic.
Asaza pe fiecare felie de paine cateva felii de mozzarella si de rosii. Presara busuiocul tocat pe deasupra si asezoneaza cu piper negru.
Pune feliile intr-o tava, pe o foaie de copt, si lasa-le la cuptor pentru 10-15 minute. Mozzarella ar trebui sa se topeasca un pic.
Scoate-le din cuptor, mai presara niste busuioc proaspat, si mai stropeste-le putin cu niste otet balsamic. Taie feliile mari in alte jumatati si serveste-le. Pofta buna!
Text: Ruxandra Marin
Foto: amandakbythebay.blogspot.ro
Iata cum poti face acasa cel mai bun aluat de pizza clasic