Pavlova cu lamaie si zmeura, fara gluten, este un desert usor pe care nu vei regreta ca l-ai incercat.
Daca incerci mixul de bezea cu lamaie si zmeura, Pavlova, vei descoperi adevarata savoare a unui desert usor si aerisit.
5 oua albe
1/4 lingurite crema de tartar
1/4 cana zahar granulat
2 cani smantana pentru frisca
1/2 zahar pudra
3/4 cana suc de lamaie
3/4 cana dulceata de zmeura
1/2 cana zmeura proaspata
2 linguri coaja de lamaie proaspata
1. Preparati mai intai bezeaua: Preincalziti cuptorul la 180C. Asezati doua tavi cu hartie de copt. Folositi un marker si o tava de tort, trasati cerculetele in forma tavii de tort pe fiecare dintre hartii, apoi intoarceti hartiile astfel incat liniile sa fie vizibile dar sa nu atinga bezeaua.
2. In bolul de la mixerul electric puneti ouale si crema de tartar si amestecati pana cand devin spumoase. Mariti viteza adaugand totodata zaharul granulat si mentineti timp de 4-5 minute pana cand obtineti o compozitie tare.
3. Impartiti beazeaua pentru cele doua tavi pregatite in prealabil. Folositi-va de cercurile trasate pentru a aranja bezeaua in forme.
4. Introduceti tavile in cuptor si reduceti temperatura la 100 de grade. Lasati-le la copt pana cand prind o culoare usor aurie si pana cand le simtiti uscate la atingere
5. Dupa ce considerati ca sunt gata, opriti cuptorul si lasati bezeaua deoparte pana cand cuptorul este complet racit, asta va ajuta bezeaua sa fie crocanta.
6. Odata racita bezeaua, aproximativ o ora, indepartati cu mare grija hartia de copt de pe ambele parti.
7. Preparati umplutura: In bolul mixer-ului electric amestecati frisca densa cu zaharul pudra pana se intareste. Adaugati sucul de lamaie si dulceata de zmeura.
8. Asamblati tortul Pavlova: Asezati primul strat de bezea pe platoul de servire. Presarati jumatate din compozitia de frisca peste si raspanditi jumatate din zmeura si coaja de lamaie.
9. Asezati apoi peste, cu grija, al doilea strat de bezea, raspandind compozitia ramasa si restul de zmeura si coaja de lamaie.
Puteti servi imediat ce ati terminat.
Text: Mihaela Dumitru
Foto: 123RF