Ingrediente:
- 2 cani de paste, preferabil forma acestora sa fie orecchiette
- 14 bucati de sparanghel
- 1/3 de cana cu mazare
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lamaie, stoarsa
- 30 de grame de cascaval Parmezan
- Sare si piper
- 150 de grame de Mascarpone
Mod de preparare:
Pune la fiert o cratita cu apa si atunci cand atinge punctul de fierbere, adauga pastele si fierbe-le al dente. Apoi, adauga sparanghelul maruntit si mazarea. Continua sa mentii pe foc, pana sparanghelul capata o culoare de verde deschis, 1-2 minute. Nu fierbe prea mult sparanghelul, acesta trebuie sa fie in continuare putin crocant. Scurge apa si pune ingredientele intr-un bol.
Adauga in bol uleiul de masline si sucul de lamaie. Presoara cascavalul Parmezan ras si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca si la servire adauga mascarpone si putin ulei de masline dupa plac. Serveste cat este cald!
Bon appetit!
- Cum faci paste de casa – invata secretele italienilor!
Foto: http://www.flourishingfoodie.com/