Paine umpluta cu usturoi

Iti propunem o reteta usoara, insa extrem de delicioasa!

Portii: 10 felii mari


Ingrediente:

  • 1 paine mare
  • 4 – 6 catei de usturoi pisati
  • ½ cana de patruntel proaspat taiat
  • ½ cana de unt, la temperatura camerei taiat in bucati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura de piper negru
  • 1 cana de parmezan ras
  • ¼ lingurita piper cayenne (optional)

Indicatii:

1. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
2. Taie painea felii cu un cutit zimtat si lasa un spatiu de 1,25 cm in partea netaiata. Ai grija sa nu tai painea pana la capat intrucat e necesar ca painea sa pastreze in interiorul ei umplutura.
3. Intr-un bol mediu combina ingredientele ramase si amesteca-le cu o furculita.
4. Pune umplutura in taieturile painii in mod uniform. Vei crede ca e prea multa umplutura, dar nu e asa. Foloseste-o.
5. Impacheteaza painea intr-o folie de aluminiu, pune-o pe o foaie de copt si las-o in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Indeparteaza folia de aluminiu si mai lasa painea la copt inca cinci minute pentru a deveni mai crocanta la exterior.
6. Serveste-o calda.


Observatii:

Poti regla cantitatea de usturoi in functie de marimea cateilor de usturoi si de cat de mult iti place.
Poti omite piperul cayenne daca nu iti place mancarea prea picanta.

Text: Denisa Matei
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro