Ingrediente:
– 230 de grame de sparanghel
– 1 lingurita de ulei de masline
Pentru dressing:
– 2 linguri de suc fresh de portocale
– 1 lingura de ulei de nuci
– 2 lingurite de miere
– Cativa fulgi de chili
Pentru compozitie:
– 3,4 legaturi de spanac, salata sau orice alt tip de verdeata
– O cana de quinoa gatita
– 6 – 10 foi de orez
Mod de preparare:
Incalzeste gratarul, eventual poti folosi si o tigaie grill. Stropeste sparanghelul cu ulei si asaza-l pe gratar. Lasa-l acolo pana cand incepe sa se rumeneasca si se inmoaie. Apoi, lasa-l sa se raceasca putin. Feliaza pe lungime fiecare fir de sparanghel, pentru a putea sa le incorporezi in pachetelele de primavara.
Amesteca sucul de portocale, uleiul, mierea si putin chili intr-un container cu capac. Scutura bine si gusta pentru a vedea daca ai pus suficient chili.
Intr-un bol mare amesteca quinoa si verdeturile. Stropeste cu dressing din pli si amesteca in continuare, pana obtii o compozitie omogena.
Pregateste cele necesare pentru a prepara roll-urile: compozitia cu quinoa, sparanghelul feliat, foile de orez, un vas cu apa fierbinte pentru a inmuia fiecare foaie de orez si un tocator.
Inmoaie fiecare foaie timp de 10-15 secunde, nu o tine prea mult in apa, pentru a nu fi prea moale. Asaza foaia de orez pe tocator si pune ingredientele. Rasuceste, strange marginile si continua in acest mod cu fiecare foaie.
Foto: naturallyella.com