O gustare proaspata, cu o aroma fresh de portocale este una dintre alegerile noastre! Pentru ca ne plac retele usoare, insa mai putin traditionale, te indemnam sa incerci si tu aceste pachetele de primavara cu sparanghel si quinoa!
– 230 de grame de sparanghel
– 1 lingurita de ulei de masline
Pentru dressing:
– 2 linguri de suc fresh de portocale
– 1 lingura de ulei de nuci
– 2 lingurite de miere
– Cativa fulgi de chili
Pentru compozitie:
– 3,4 legaturi de spanac, salata sau orice alt tip de verdeata
– O cana de quinoa gatita
– 6 – 10 foi de orez
Incalzeste gratarul, eventual poti folosi si o tigaie grill. Stropeste sparanghelul cu ulei si asaza-l pe gratar. Lasa-l acolo pana cand incepe sa se rumeneasca si se inmoaie. Apoi, lasa-l sa se raceasca putin. Feliaza pe lungime fiecare fir de sparanghel, pentru a putea sa le incorporezi in pachetelele de primavara.
Amesteca sucul de portocale, uleiul, mierea si putin chili intr-un container cu capac. Scutura bine si gusta pentru a vedea daca ai pus suficient chili.
Intr-un bol mare amesteca quinoa si verdeturile. Stropeste cu dressing din pli si amesteca in continuare, pana obtii o compozitie omogena.
Pregateste cele necesare pentru a prepara roll-urile: compozitia cu quinoa, sparanghelul feliat, foile de orez, un vas cu apa fierbinte pentru a inmuia fiecare foaie de orez si un tocator.
Inmoaie fiecare foaie timp de 10-15 secunde, nu o tine prea mult in apa, pentru a nu fi prea moale. Asaza foaia de orez pe tocator si pune ingredientele. Rasuceste, strange marginile si continua in acest mod cu fiecare foaie.
Foto: naturallyella.com