Celebra reteta de Mac’n’Cheese are acum si o varianta vegana, cu cartofi dulci. Iar non-veganii nici nu vor simti diferenta!
1. Intr-o cratita medie, incalziti uleiul. Adauga ceapa, sare si piper. Caleste bine. Adauga cartofii, usturoiul, supa de legume si laptele de cocos. Acopera cratita si lasa totul la fiert pana se inmoaie cartofii.
2. Fierbe pastele pana sunt al dente. Pastreaza putin apa de la paste pentru mai tarziu.
3. In cratita cu cartofi adauga mustarul, drojdia, salvia si siropul de artar. Daca mai este nevoie, adauga sare si piper.
4. Pune totul intr-un blender puternic si incepe sa mixezi cu o viteza mica crescand treptat. Trebuie sa obtii o pasta cremoasa. Daca este prea groasa, poti adauga apa de la paste.
5. Intr-un bol mare aseaza spanacul si pastele deasupra. Adauga sosul de cartofi obtinut in blender si amesteca bine toate ingredientele.
6. Aseaza compozitia intr-o tava si asezoneaza cu praz taiat marunt, pesmet, putina boia si cativa stropi de ulei de masline.
7. Coace la 180 grade Celsius pentru 20 minute, pana crusta este maronie.
Pofta buna!
Text: Laura Musuroaea
Foto: http://www.loveandlemons.com/