Un rasfat culinar, un desert decadent pe care trebuie sa il incerci!
Nr. portii: 16
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 50 de minute
Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius. Puneti unt de-a lungul unui vas termorezistent 8×8, dupa care adaugati o hartie de copt asigurandu-va ca pergamentul este bine presat in colturi. Puneti vasul deoparte.
Intr-un procesor de alimente, amestecati biscuitii Oreo pana devin firimituri. Apoi, adaugati-i în untul topit si presati pana capata o textura uniforma. Presati biscuitii Oreo pana în partea de jos a vasului termorezistent. Crusta se lasa la coacere pentru aproximativ 12 minute. Puneti deoparte pentru racire.
Curatati procesorul de alimente. Adaugati crema de branza, ouale, zaharul, ¼ cana de smantana si vanilia. Amestecati pana se omogenizeaza. Pune 2/3 din mixul cremei de branza intr-un bol si lasa-l deoparte.
Adauga Nutella si o lingura de smantana amestecului de 1/3 crema de branza ramas in procesorul de alimente. Amestecati pana la omogenizare.
Raspanditi amestecul de branza simplu peste crusta de biscuiti Oreo lasata la rece avand mare atentie la crusta. Turnati apoi stratul de Nutella si branza pe partea de sus a stratului de branza simplu si distribuiti uniform.
Coaceti pe raftul central al cuptorului timp de aproximativ 35 de minute. Scoateti din cuptor vasul si lasati-l la racire complet. A se lasa la frigider pentru cel putin trei ore.
Cand este gata de servire, ridicati vasul prin ridicarea pergamentului (acesta ar trebui sa fie luat cu usurinta). Se taie in 16 patratele si se pune la servit.
Sugestia bucatarului:
Pune amestecul de branza si Nutella intr-un plastic de ornat, dupa care ornati continutul deasupra stratului de branza simplu pentru a obtine un strat mai mare decat doar prin raspandirea lui.
Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com