Negrese cu caramel

Ciocolata, vanilie si caramel sub forma unor negrese absolut delicioase si usor de preparat. Ce ti-ai putea dori mai mult?

Negrese cu caramel

Ingrediente

  • 200 gr. unt
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. pudra de cacao
  • 300 gr. zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3 oua mari
  • 250 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • Zahar pudra si sirop de caramel, pentru decor

Citeste si:
Briose cu crema de unt si cocos

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge cu unt o tava patrata.
  2. Intr-o tigaie de marime medie, topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic, amestecand ocazional. Adauga si pudra de cacao, amestecand incontinuu. Cand ai un amestec omogen, lasa-l 10 minute sa se raceasca.
  3. Incorporeaza zaharul pudra si vanilia in amestec. Adauga si ouale. La final, adauga faina (in care ai pus praful de copt), amestecand pana cand obtii un aluat destul de gros.
  4. Toarna aluatul in tava si pune tava la cuptor pentru 40 de minute. Nu uita sa faci testul cu scobitoarea. La final, lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi tai-o in patrate si decoreaza totul cu sirop de caramel si zahar pudra.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro