Poti face 9 negrese cu avocado cu aceste ingrediente, cu foarte putin zahar, fara faina si cu foarte putine grasimi:
Ingrediente pentru negrese cu avocado
- 1 Avocado mare, copt (cam 200 de grame/mai putin de jumatate zdrobit)
- 2 Oua
- 2 Lingurite esenta de vanilie
- 1 Lingura de apa
- 100 gr. Ciocolata neagra
- 85 gr. pudra de cacao
- 1/4 cani Zahar
- 1/2 Lingurita praf de copt
- Putina sare
Mod de preparare:
-Preincalzeste cuptorul la 180C
-Unge cu ulei o tava de prajituri
-Intr-un recipient separat, amesteca avocado cu esenta de vanilie, ouale si apa, pana cand obtii o compozitie moale.
-Topeste ciocolata si pune-o peste compozitia de avocado.
-Adauga cacao, zaharul si praful de copt si sarea, amestecand pana ce toate ingredientele se imbina.
-Daca observi ca amestecul este prea tare poti adauga inca o lingura de apa.
-Toarna compozitia preparata in prealabil, in tava de copt, asigurandu-te ca umpli tava pana la margini.
-Las-o la copt pentru 20-25 de minute sau pana cand consideri ca este gata.
-Dupa ce ai scos-o de la cuptor, las-o la racit, de preferat in frigider
Se taie si se serveste rece. Aceste negrese pot rezista in frigider cateva zile ba chiar sunt mult mai bune daca le servesti de pe o zi pe alta.
Citeste si:
Sorbet de rodii si clementine
Text: Mihaela Dumitru
Foto: 123rf.com