Timp de preparare: 40 de minute
Timp total: 4 ore 30 de minute
Numar de portii: 48
Ingrediente:
• 227 g ciocolata amaruie, maruntita
• 57 g ciocolata neindulcita, maruntita
• 1 cana (250 ml) unt
• 2 cani (500 ml) zahar granulat
• 1 lingura (15 ml) vanilie
• 4 oua
• 1 cana (250 ml) faina
• 1/4 lingurita (1 ml) sare
• 1- 1/3 cana (325 ml) nuca de cocos rasa, indulcita,
• O cana (250 ml) nuci pecan maruntite
Glazura de ciocolata:
• 340 g ciocolata alba, maruntita
• 1/3 cana (75 ml) frisca (35%)
• O cana (250ml) nuca de cocos rasa, indulcita, prajita
• 1/2 (125 ml) nuci pecan maruntite, prajite
• 1/4 cana (60ml) unt
• 2 linguri (10 ml) vanilie
Preparare:
Intr-o tigaie topeste ciocolata amaruie cu ciocolata neindulcita si untul la foc mediu-scazut amestecand din cand in cand; lasa apoi la racit pentru 10 minute.
Bate cu telul zaharul si vanilia si adauga apoi ouale, cate unul pe rand. Cu o lingura de lemn adauga faina si sarea. Pune apoi nuca de cocos si nucile pecan, intinde hartia de copt tapetata cu unt in tava si adauga compozitia pana cand suprafata este neteda.
Coace in cuptor la 180 °C aproximativ 30 de minute, pana cand scobitoarea introdusa iese cu cateva firimituri moi. Lasa compozitia sa se raceasca in tava.
Glazura de ciocolata:
Intre timp, pune ciocolata alba intr-un vas rezistent la caldura. In tigaie, incalzeste crema pana aproape de punctul de fierbere; toarna peste ciocolata si amesteca pana cand se omogenizeaza. Adauga si amesteca apoi cealalta jumatate de nuca de cocos, nucile pecan, untul si vanilia. Lasa la racit 15 minute. Intinde glazura peste negresa si presara deasupra nuca de cocos ramasa.
Acopera tava si pune-o la frigider pentru aproximativ o ora. O poti taia in bucatele sau daca vrei, o poti pune intr-o hartie de copt intr-un recipient care se inchide etans si o poti pastra la frigider aproximativ 3 zile sau o poti congela pana la maximum 2 saptamani.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: canadianliving.com