Numar de portii: 10
Timp de gatire: 45
Timp total: 55
Ingrediente:
- 4 oua mari
- 2 cani zahar
- ¾ cana unt, topit
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 ½ cana faina
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita sare
- ½ cana fulgi de ciocolata
- cacao
Pentru crema de branza cu caramel
- 450 g crema de branza cu putine grasimi, moale
- ½ cana zahar
- 2 oua
- 3 linguri de topping de inghetata cu aroma de caramel
Preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180C. Tapeteaza o hartie de copt cu unt si pune-o in tava.
2. Bate ouale cu zaharul, untul si vanilia. Amesteca pana cand s-au omogenizat.
3. Intr-un vas separat amesteca faina, cacao, pudra de copt si sarea.
4. Adauga faina in compozitia cu oua si amesteca cu grija pana cand s-a omogenizat complet. Adauga si amesteca si fulgii de ciocolata.
5. Pune compozitia de negresa in tava de copt. Netezeste si intinde amestecul si in colturi.
6. Intr-un vas separat amesteca crema de branza, zaharul, ouale si topping-ul de caramel.
7. Adauga stratul de crema peste negresa. Foloseste un cutit pentru a amesteca cele doua parti.
8. Pune la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
9. Scoate din cuptor si lasa pana se raceste complet inainte de a servi.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: www.thecookierookie.com