Ingrediente pentru mousse de ciocolata cu Baileys
2 lingurite de gelatina (fara aroma)
1/4 cana apa fiarta
2 linguri apa rece
1/2 cana zahar
2 linguri pudra de cacao
1 1/2 cana frisca, foarte rece
1/2 cana Baileys
1 lingurita vanilie
Citeste si:
Tort de ciocolata cu crema de unt si espresso
Mod de preparare:
1. Presara gelatina peste apa rece intr-un vas mic, amesteca si lasa 1 minut pentru a se inmuia. Adauga apoi apa fiarta si amesteca pana cand gelatina s-a topit complet. Lasa la racit.
2. Amesteca zaharul si cacao intr-un vas, apoi adauga frisca. Cu ajutorul unui mixer bate la viteza medie-mare pana cand se formeaza varfuri tari.
3. Adauga treptat Baileys, vanilie si gelatina, amestecand in continuare la viteza mare.
4. Asteapta 5 minute pentru a se intari si pune-o in boluri.
5. Pune-le la racit o ora inainte de servire.
Foto: Shutterstock