Ingrediente:
- 3 ½ cani zmeura proaspata
- 2 lingurite pudra de gelatina
- 3 linguri (45 ml) apa rece
- 1 ½ cana (355 ml) smanatana lichida (pentru frisca)
- 340 g crema de branza, moale
- 2 ¼ cani (260 g) zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- Colorant alimentar, optional
Blat
- 1 cana (120 g) biscuiti faramitati
- 2 linguri (26 g) zahar granulat
- ¼ cana (56 g) unt nesarat, topit
Topping (optional)
- ¾ cana (175 ml) smantana lichida (pentru frisca)
- 2 linguri (26 g) zahar granulat
- Zmeura proaspata si frunze de menta pentru ornat
- 100-200 gr. de miez de nuca
Preparare:
Pentru crema
- Amesteca cu ajutorul unui mixer zmeura, pana cand se formeaza un piure. Trece piureul printr-o sita, pentru a elimina semintele (ar trebui sa ai 1 1/3 cana de piure).
- Pune 3 linguri de apa intr-un vas pentru cuptorul cu microunde si adauga si praful de gelatina. Incalzeste compozitia pentru 30 de secunde, apoi amesteca pentru 1 minut, lasa la racit 4 minute (nu lasa sa se raceasca complet, deoarece se va intari).
- In timpul in care astepti sa fie gata gelatina, prepara frisca si crema de branza: intr-un vas amesteca cu ajutorul unui mixer manual, la viteza mare, crema de branza pana cand se formeaza varfuri moi. Adauga ¼ de cana de zahar pudra si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari.
- Intr-un vas separat amesteca cu ajutorul mixerului manual crema de branza si 2 cani de zahar pudra pana la omogenizare. Adauga vanilia si colorantul alimentar rosu (daca vrei) si amesteca pana cand s-au omogenizat (aproximativ 2 minute). Pune in compozitie si piureul de zmeura si gelatina. Amesteca apoi si 1/3 din frisca, iar treptat adauga si restul. Pune compozitia la frigider in timp ce prepari blatul (nu mai mult de 30 de minute pentru a nu se intari).
Pentru blat
- Intr-un vas amesteca biscutii si zaharul. Toarna si untul, iar cu ajutorul unei furculite amesteca pana cand toata compozitia este umezita uniform.
- Imparte amestecul in 10 pahare de desert si apasa usor pentru a se aseza un strat uniform.
- Peste blat pune crema in straturi. Repeta acest pas folosind toata crema.
- Acopera paharele cu folie de plastic si lasa la frigider pentru 3 ore.
Ornare
- Daca vrei sa ornezi, pregateste frisca si adaug-o peste compozitia din fiecare pahar (dupa ce s-a racit). Pune apoi zmeura si frunzele de menta.
- O alta varianta ar fi sa ornezi mousse-ul adaugand niste miez de nuca.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro