Mousse de cheesecake de zmeura

Zmeura este fructul potrivit pentru sezonul cald, fiind dulce, dar in acelasi timp racoritor. Pentru ca prajiturile nu pot lipsi in acest sezon, ti-am pregatit o reteta usoara, pe care o poti prepara rapid. Este desertul perfect pentru o dupa-amiaza in gradina!

Mousse de cheesecake de zmeura

Ingrediente:

  • 3 ½ cani zmeura proaspata
  • 2 lingurite pudra de gelatina
  • 3 linguri (45 ml) apa rece
  • 1 ½ cana (355 ml) smanatana lichida (pentru frisca)
  • 340 g crema de branza, moale
  • 2 ¼ cani (260 g) zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Colorant alimentar, optional

Blat

  • 1 cana (120 g) biscuiti faramitati
  • 2 linguri (26 g) zahar granulat
  • ¼ cana (56 g) unt nesarat, topit

Topping (optional)

  • ¾ cana (175 ml) smantana lichida (pentru frisca)
  • 2 linguri (26 g) zahar granulat
  • Zmeura proaspata si frunze de menta pentru ornat
  • 100-200 gr. de miez de nuca

Preparare:

Pentru crema

  1. Amesteca cu ajutorul unui mixer zmeura, pana cand se formeaza un piure. Trece piureul printr-o sita, pentru a elimina semintele (ar trebui sa ai 1 1/3 cana de piure).
  2. Pune 3 linguri de apa intr-un vas pentru cuptorul cu microunde si adauga si praful de gelatina. Incalzeste compozitia pentru 30 de secunde, apoi amesteca pentru 1 minut, lasa la racit 4 minute (nu lasa sa se raceasca complet, deoarece se va intari).
  3. In timpul in care astepti sa fie gata gelatina, prepara frisca si crema de branza: intr-un vas amesteca cu ajutorul unui mixer manual, la viteza mare, crema de branza pana cand se formeaza varfuri moi. Adauga ¼ de cana de zahar pudra si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari.
  4. Intr-un vas separat amesteca cu ajutorul mixerului manual crema de branza si 2 cani de zahar pudra pana la omogenizare. Adauga vanilia si colorantul alimentar rosu (daca vrei) si amesteca pana cand s-au omogenizat (aproximativ 2 minute). Pune in compozitie si piureul de zmeura si gelatina. Amesteca apoi si 1/3 din frisca, iar treptat adauga si restul. Pune compozitia la frigider in timp ce prepari blatul (nu mai mult de 30 de minute pentru a nu se intari).

Pentru blat

  1. Intr-un vas amesteca biscutii si zaharul. Toarna si untul, iar cu ajutorul unei furculite amesteca pana cand toata compozitia este umezita uniform.
  2. Imparte amestecul in 10 pahare de desert si apasa usor pentru a se aseza un strat uniform.
  3. Peste blat pune crema in straturi. Repeta acest pas folosind toata crema.
  4. Acopera paharele cu folie de plastic si lasa la frigider pentru 3 ore.

Ornare

  1. Daca vrei sa ornezi, pregateste frisca si adaug-o peste compozitia din fiecare pahar (dupa ce s-a racit). Pune apoi zmeura si frunzele de menta.
  2. O alta varianta ar fi sa ornezi mousse-ul adaugand niste miez de nuca.

Text: Georgiana Livadaru

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro