Usor de realizat, aceasta gustare te va incanta prin multitudinea de arome de vara. Poti folosi numai morcovi organici sau poti experimenta cu alte legume pentru a crea un snack savuros.
-6/7 morcovi organici, curatati si taiati in jumatate, pe lungime
-1 lingura suc proaspat de portocale
-1 lingura frunze de cimbru proaspat
-1 frunza de dafin
-5 linguri ulei de masline
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita chimion
-1/2 lingurita turmenic
-1/2 cana iaurt neindulcit de cocos
-1 lingura suc proaspat de lime
-1/4 cana frunze de coriandru
-1/2 lingura seminte coapte de susan
-1/2 lingura seminte de canepa
1.Incalzeste cuptorul la 230 de grade. Aseaza morcovii, sucul de portocale, cimbrul, frunza de dafin si trei linguri de ulei de masline pe o foaie de copt. Asezoneaza cu sare si piper. Coace pentru 30 de minute, apoi scoate frunza de dafin.
2.Intre timp, mixeaza iaurtul de cocos, chimionul, turmenicul, sucul de lime, frunzele de coriandru si restul uleiului de masline. Presara sare si piper, dupa gust.
3.Toarna amestecul rezultat peste morcovi si serveste cu seminte de susan si canepa.
Text: Mara Caluschi
Foto: