Pateuri cu ciuperci – Empanadas
8 portii Timp de pregatire: 30 de minute Se gatesc in 70 de minute
Ingrediente: 100 g unt 2 cepe potrivite, curatate si tocate marunt 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt 1,5 kg amestec ciuperci cu castane taiate marunt 2 ardei rosii taiati marunt 175 g sunca tocata 125 ml sos de sherry 1 legatura de patrunjel tocat 15 g pesmet proaspat sare si piper negru macinat 500 g foaie din aluat, congelat 1 ou batut
Preincalzeste cuptorul la 200°C. Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit si caleste ceapa si usturoiul, mestecind din cind in cind, timp de 5 minute. Micsoreaza flacara, adauga amestecul de ciuperci si ardeii si lasa-le pe foc timp de 10 minute, sau pina cind ciupercile s-au rumenit si lichidul a scazut. Adauga sunca taiata marunt si sosul de sherry si gateste-le amestecind inca 5 minute sau pina cind sosul a scazut. Ia tigaia de pe foc si pune compozitia de ciuperci intr-un castron mare.
Adauga patrunjelul si pesmetul, condimenteaza dupa gust si lasa la racit. Pregateste pentru copt o tava mare cu hirtie de copt. Pe o suprafata tapetata cu faina, intinde aluatul si taie-l in doua jumatati. Taie fiecare jumatate in dreptunghiuri de 35 cm x 25 cm si fiecare dreptunghi, la rindul lui, in jumatate, pe lungime.
Pune compozitia cu ciuperci pe fiecare dreptunghi de aluat lasind margini de 2,5 cm in toate partile. Unge marginile neacoperite cu oul batut. Uneste dreptunghiurile de aluat doua cite doua, cu ciupercile la mijloc. Prinde marginile celor doua foi de aluat cu ajutorul unei furculite si incrusteaz-o usor pe cea de deasupra cu un cutit.
Cu grija, aseaza pateurile pe tava pregatita. Unge-le cu oul ramas. Potriveste cuptorul la 180°C si lasa empanadas la copt 15 minute sau pina cind se rumenesc. La final, taie empanadas in felii groase de 3 cm si serveste!