Mini-tort cu ciocolata si caramel

Straturi peste straturi de foi umplute cu crema “dulce de leche”, da! Deja suna delicios!

Mini-tort cu ciocolata si caramel

Ingrediente:

Pentru blatul de tort:

  • ½ cana (60 de grame) de faina
  • ¼ cana (30 de grame) de pudra de cacao neindulcita
  • 1 lingura de praf de copt
  • ¼ lingura de sare
  • ½ cana (115 grame) de unt nesarat, taiat in bucati mici
  • 225 de grame de ciocolata semi-dulce, rupta in bucati
  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 2/3 cana (130 de grame) de zahar
  • 2 linguri de extract pur de vanilie


Pentru umplutura:

  • 400 grame dulce de leche
  • Sare de mare pentru decor (optional)

Preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Pune in linie o foaie de copt din pergament (43×28 de cm), dupa care foloseste un spray de gatit pe ambele parti ale foii de copt.

2. Intr-un bol mediu, pune laolalta faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Pune-l deoparte.

3. Amesteca intr-un castron de mixer cu telul ouale, zaharul si extractul de vanilie. Bate amestecul timp de cinci minute sau pana cand devine gros, de culoare alba si triplu ca dimensiune (alternativ, puteti bate amestecul cu mixerul portabil, dar va dura ceva mai mult, aproximativ opt minute).

4. Intre timp, intr-un castron rezistent la caldura, combina untul si ciocolata si topeste-le in stilul bain marie. Odata topite, ia-le de la caldura si lasa-le la racit. Folosind o spatula de cauciuc, ia usor mixul de ciocolata topita si pune-l in amestecul oului. Adauga faina si amesteca pana devine uniform. Toarna aluatul preparat in foaia de copt si apasa de cateva ori pentru a scapa de bule. Coace timp de 10-12 minute sau pana cand scobitoarea cu care verifici blatul iese curata.

5. Transfera preparatul pe un raft de racire lasandu-l acolo timp de cinci minute. Pune-l apoi pe un raft de sarma pe partea superioara si rastoarna-l. Scoate foaia de copt si coaja de pe hartia pergament. Plaseaza un alt raft pe tort si intoarce-l la forma initiala. Lasa-l la racit complet.

6. Pentru asamblare, asaza cu grija tortul racit pe un tocator. Taie marginile pentru a uniformiza tortul, dupa care imparte-l in trei parti egale. Intinde umplutura de caramel in mod egal pe fiecare strat de tort. Asaza intregul tort in frigider timp de cel putin 30 de minute (asamblarea devine mai usoara in momentul in care tortul este rece deoarece straturile sunt inca fragile cand sunt calde). Plaseaza apoi cu grija fiecare strat unul deasupra celuilalt. Taie tortul in felii (de 3,5×5 cm). Presara cateva graunte de sare de mare, daca doresti. Pune apoi tortul in frigider, acoperit.

Text: Denisa Matei
Foto: sweetandsavorybyshinee.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro