Aceste mini tarte sunt o reinterpretare a clasicului desert englez servit de Craciun, mince pies’.
Pentru umplutura:
- Doua mere decojite, curatate de cotor si taiate cubulete mici
- Semintele unui baton de vanilie
- 200g stafide
- 100g merisor uscat (neindulcit)
- Zeama de la 6 mandarine sau doua portocale
- O lingura ulei de cocos
- O lingurita scortisoara pudra
- O lingurita ghimbir pudra
- Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic si amestecati bine. Odata ce au inceput sa fiarba, lasati pe foc inca 25-30 minute, pana ce merele devin foarte moi. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda pe fundul cratitei.
Pentru aluat:
- 200g migdale
- 200g nuci
- 90ml ulei de cocos, topit
- 60ml apa
- 20 curmale fara samburi
Citeste si:
Tarta sarata cu ciocolata
- Incingeti cuptorul la 180C. Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un robot de bucatarie sau un blender si procesati pana obtineti o coca. Pe o suprafata curata, pudrata cu faina (puteti folosi faina de orez), intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor pana ce obtineti o grosime de aproximativ 0.5 cm.
- Cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm (sau cu un pahar), taiati 12 discuri. Ungeti cu ulei de cocos 12 forme de copt briose (pot fi individuale sau o tava standard cu 12 forme). Asezati discurile in forme, netezind bine aluatul pe fund si pereti. Puneti la copt timp de 8 minute, apoi scoateti si lasati cuptorul incins la 180C.
- Intindeti din nou restul de aluat si apoi taiati 12 forme pe care le veti pune deasupra tartelor (eu am folosit forma de stea).
- Odata ce umplutura este gata, incepeti sa asamblati mini tartele. Umpleti interiorul tartelor cu cate doua lingurite mari de umplutura, apoi acoperiti cu forma taiata si coaceti in cuptorul incins inca 10-15 minute, avand grija sa nu se arda. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca la temperatura camerei si serviti.
Foto & Reteta: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro