Sosul de visine este foarte usor de facut si complimenteaza perfect gustul de ciocolata amaruie fierbinte. Incearca si tu aceste mini prajituri lava cu sos de visine!
Pentru sosul de visine:
- 900g visine, spalate si fara samburi sau din cele congelate, dezghetate in prealabil
- Zeama de la doua portocale
- Zeama de la o lamaie
- 60g zahar de cocos
- 50ml coniac sau whisky
- Intr-o cratita pusa pe foc mediu, aduceti toate ingredientele la punctul de fierbere.
- Odata ce fierb, reduceti focul la minim si gartiti timp de 15-20, pana ce visinele incep sa crape si sa se dezintegreze.
- Cu ajutorul unei furculite, pasati usor visinele, apoi scoateti-le cu ajutorul unei linguri pentru spumat si puneti-le in blender, unde le veti pasa pana ce vor deveni ca o pasta.
- Intre timp, lasati sosul din cratita sa fiarba timp de inca 10-15 minute, pana se reduce si se ingroasa.
- Este gata atunci cand introduceti o lingurita de metal in sos si acesta nu curge de pe spatele lingurii.
- Inainte de a scoate de pe foc, adaugati pasta de visine, amestecati cu o lingura, apoi transferati intr-un bol si lasati sa se raceasca.
- Cand a ajuns la temperatura camerei, puteti pune sosoul la frigider, acoperit, pana ce il veti folosi.
Pentru mini-prajiturile lava:
- 115g unt nesarat, taiat cubulete
- 115g ciocolata neagra minim 70% cacao, tocata marunt
- 4 oua
- 115g zahar de cocos
- 50g faina
- Incingeti cuptorul la 180C si ungeti cu unt 6 forme mici de copt (sau o tava pentru briose) si presarati interiorul marginilor cu faina, apoi asezati in frigider.
- Intr-un vas asezat deasupra unei cratite cu apa clocotita si pus pe foc mic (bain marie), puneti ciocolata si untul. Aveti grija ca fundul vasului sa nu atinga apa.
- Cand ciocolata si untul s-au topit, luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca timp de 10 minute.
- Cu ajutorul unui mixer, bateti ouale si zaharul pana ce si-au dublat volumul, timp de aproximativ 5 minute.
- Cu mixerul pornit, adaugati treptat amestecul de ciocolata peste cel de oua si bateti pana ce obtineti o compozitie omogena.
- Turnati faina peste acest amestec si incorporati-o usor, cu ajutorul unei spatule. Turnati compozitia in formele pregatite.
- Daca nu le coaceti imediat, puteti sa le acoperiti cu folie alimentara si sa le lasati la frigider pana ce sunteti gata sa le folositi, maxim 4 ore.
- Cand sunteti gata sa le coaceti, asezati in cuptorul incins la 180C timp de 10-15 minute; prajiturile sunt gata atunci cand au crescut ca un souffle si s-a format o crusta, ele trebuind sa ramana lichide in interior.
- Scoateti din cuptor si din forme cat de repede posibil, asezati pe farfurii individuale si cu ajutorul unei linguri, puneti siropul de visine deasupra.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro