O prajitura delicata si totodata impresionanta, aceasta reteta de Pavlova este una din cele mai bune modalitati de a profita de ultimele capsune ale anului.
Mousse-ul de ricotta si mascarpone se potriveste de minune cu aroma de otet balsamic capsunelor si in acelasi timp, se echilibreaza perfect cu bezeaua crocanta la exterior si moale la interior.
Incingeti cuptorul la 130C si tapetati o tava mare cu hartie de copt.
Bateti albusurile spuma pana ce se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul cu o lingura si bateti bine pana cand bezeaua s-a intarit si este lucioasa. Adaugati vanilia si bateti doar pana ce s-a incorporat. Adaugati otetul si amidonul si amestecati usor cu ajutorul unei spatule.
Transferati bezeaua intr-un poche de ornat, apoi formati 6 cosuri Pavlova, dupa cum urmeaza: formati 6 discuri cu diametrul de aproximativ 10 cm pe hartia de copt, apoi miscand poche-ul circular, formati peretii cosurilor, inalti cam de 4-5 cm. Coaceti in cuptorul incins timp de 60 minute, apoi opriti cuptorul si lasati bezelele sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 30-40 minute.
Cu ajutorul unui mixer, bateti frisca pana se intareste. Intr-un bol curat, bateti branza mascarpone impreuna cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie pana ce zaharul s-a topit. Adaugati frisca batuta si incorporati-o cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample, de jos in sus. Puneti la frigider pana folositi.
Asezati capsunele taiate intr-un bol si adaugati deasupra otetul balsamic impreuna cu zaharul. Cu o lingura, amestecati usor pentru a acoperi capsunele in amestecul de zahar si otet. Lasati la macerat timp de 30 minute.
Asamblare:
Pentru a asambla prajiturile, asezati pe un platou de servire bezelele, umpleti interiorul lor cu mousse, apoi adaugati capsunele in otet balsamic. Decorati cu fulgi de migdale rumeniti si zahar pudra, daca doriti. Serviti imediat.