Mini Pavlova cu mousse si capsune in otet balsamic, de Ioana Dumitrescu

O prajitura delicata si totodata impresionanta, aceasta reteta de Pavlova este una din cele mai bune modalitati de a profita de ultimele capsune ale anului.

Mini Pavlova cu mousse si capsune in otet balsamic, de Ioana Dumitrescu

Mousse-ul de ricotta si mascarpone se potriveste de minune cu aroma de otet balsamic capsunelor si in acelasi timp, se echilibreaza perfect cu bezeaua crocanta la exterior si moale la interior.

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 200g zahar fin
  • O lingurita otet alb de vin
  • 1/2 lingura amidon de porumb

Incingeti cuptorul la 130C si tapetati o tava mare cu hartie de copt.

Bateti albusurile spuma pana ce se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul cu o lingura si bateti bine pana cand bezeaua s-a intarit si este lucioasa. Adaugati vanilia si bateti doar pana ce s-a incorporat. Adaugati otetul si amidonul si amestecati usor cu ajutorul unei spatule.

Transferati bezeaua intr-un poche de ornat, apoi formati 6 cosuri Pavlova, dupa cum urmeaza: formati 6 discuri cu diametrul de aproximativ 10 cm pe hartia de copt, apoi miscand poche-ul circular, formati peretii cosurilor, inalti cam de 4-5 cm. Coaceti in cuptorul incins timp de 60 minute, apoi opriti cuptorul si lasati bezelele sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 30-40 minute.

Pentru mousse-ul de mascarpone si ricotta:

  • 250ml frisca lichida din lapte integral
  • 250g mascarpone
  • 250g ricotta
  • 100g zahar fin
  • Coaja rasa fin de la o lamaie

Cu ajutorul unui mixer, bateti frisca pana se intareste. Intr-un bol curat, bateti branza mascarpone impreuna cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie pana ce zaharul s-a topit. Adaugati frisca batuta si incorporati-o cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample, de jos in sus. Puneti la frigider pana folositi.

Citeste si:
#ELLEexpert: Beneficiile unui mic dejun doar cu fructe

Pentru capsunele cu otet balsamic

  • 500g capsuni, spalate, curatate de codite si taiate in 4
  • 4 linguri otet balsamic
  • Doua linguri zahar

Asezati capsunele taiate intr-un bol si adaugati deasupra otetul balsamic impreuna cu zaharul. Cu o lingura, amestecati usor pentru a acoperi capsunele in amestecul de zahar si otet. Lasati la macerat timp de 30 minute.

Asamblare:

  • O mana de fulgi de migdale, rumeniti in tigaie, pe foc mediu (optional)
  • Zahar pudra (optional)

Pentru a asambla prajiturile, asezati pe un platou de servire bezelele, umpleti interiorul lor cu mousse, apoi adaugati capsunele in otet balsamic. Decorati cu fulgi de migdale rumeniti si zahar pudra, daca doriti. Serviti imediat.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro