Capsunile si afinele sunt racoritoare si, in acelasi timp, reprezinta si o sursa de vitamine.
Bucura-te de beneficiile acestora intr-un desert simplu de facut!
1. Pregateste o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180C.
2. Intr-un vas mare, amesteca capsunile cu afinele. Presara zaharul si amidonul de porumb si amesteca usor fructele. Adauga apoi scortisoara si coaja de lamaie.
3. Desfa cu grija aluatul si taie cercuri (poti folosi marginea paharului).
4. Pune cercurile obtinute in tava si adauga amestecul de fructe in mijlocul fiecaruia. Ai grija sa nu pui foarte mult, deoarece trebuie ai nevoie de o margine destul de mare. Apasa usor marginile pentru a lipi aluatul, ca si cum ai forma un cos.
5. Intr-un vas mic, amesteca oul si apa si unge cu amestecul obtinut aluatul. Presara, daca vrei, zaharul peste aluat si fructe.
6. Lasa la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand culoarea aluatului este maro auriu. Poti servi desertul atat cald, cat si rece si poti adauga frisca sau inghetata.
Foto: Shutterstock