Mini cheesecake cu zmeura si lamaie

Mini torturile cu zmeura si lamaie de-a dreptul cremoase sunt alegerea ideala pentru o gustare de zile mari! Avantajul? Datorita marimii lor, iti vei putea tine mai bine greutatea sub control!

Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 1h
Total: 1h10


*Pentru un cheesecake aflat intr-o cantitate mai mare, dubleaza ingredientele si foloseste o tava de aproximativ 23 de cm pe care sa o pui in cuptor la 135 de grade Celsius timp de 50 de minute. Inchide cuptorul si lasa-o acolo timp de 30 de minute. Pastreaza-o la temperatura camerei pana se raceste inainte de a-l pune in frigider. Lasa-o la racit cel putin trei ore inainte de a-l servi.
Portii: 12

Ingrediente:

  • ½ cana + 2 linguri de biscuiti graham faramitati
  • 1½ linguri de unt topit
  • 2 (230 g) pachete de crema de branza, la temperatura camerei
  • ½ cana + 2 linguri zahar
  • 2 oua mari, la temperature camerei
  • 1½ linguri de coaja de lamaie
  • ¼ cana fresh de suc de lamaie
  • 1 (170 g) zmeura proaspata (sau decongelata)
  • 2½ linguri de gem de zmeura fara samburi, incalzite pana devin omogene

Indicatii:

  1. Preincalzeste cuptorul la 135 de grade Celsius.
  2. Intr-un bol mic, pune laolalta untul si biscuitii graham faramitati; preseaza amestecul pe fundul unei tigai de clatite de aproximativ 10 cm si pune-o deoparte.
  3. Intr-un bol mare de mixer, pune laolalta crema de branza si zaharul si mixeaza-le pana la omogenizare. Adauga un ou, dupa care adauga-l si pe al doilea impreuna cu fresh-ul si coaja de lamaie mixandu-le pana devin netede (a nu se mixa peste masura).
  4. Toarna aluatul peste crusta. Se plaseaza pe o foaie de copt pentru prajituri si se coace timp de 35-40 de minute pana cand aluatul devine pufos, iar mijlocul are un aspect mat (nu luceste). Opreste cuptorul, deschide-i putin usa si lasa-l acolo timp de 20 de minute. Scoate din cuptor mini-blaturile obtinute si cu ajutorul unui cutit verifica daca fiecare in parte este copt suficient astfel incat sa poata fi scos din tigaia de clatite. Lasa mini torturile sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a le pune in frigider. Plaseaza-le ulterior in frigider pentru cel putin trei ore inainte de a le scoate din tava si a le servi. Orneaza-le cu zmeura si pune cu o lingura sau pensula gemul de zmeura fara samburi (torturile cheesecake au un gust mai bun servite la temperatura camerei).

Foto: www.garnishandglaze.com

Text: Denisa Matei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro